Wat is magnetiseren?

Magnetiseren, oftewel energetisch behandelen, is een natuurgeneeswijze dat al duizenden jaren oud is en bij ons als mensen hoort. Denk maar eens aan een moeder die intuïtief over de pijnlijke knie wrijft van haar kind als die net is gevallen. Tijdens een energetische behandeling wordt het zelfgenezend vermogen van lichaam én geest geactiveerd en gestimuleerd. Om de mens heen bevindt zich een energieveld, ook wel aura genoemd, deze bestaat uit diverse lagen. Door blokkades in het lichaam en door disbalans kunnen mensen ziek worden en klachten gaan vertonen. Magnetiseren kan ook preventief werken. Blokkades krijgen immers niet meer de kans om op te stapelen, om vervolgens hierdoor tot problemen te leiden.

Ontspannend en helend


Tijdens het magnetiseren wordt er kosmische energie doorgegeven, met als doel de energiebalans bij mens (of dier) te herstellen, zodat de levensenergie (Chi) weer vrijelijk kan stromen en blokkades worden opgeheven. Dit is altijd positieve, helende energie. Een energetische behandeling zorgt er vaak ook voor dat oude (denk-)patronen losgelaten kunnen worden. Tijdens een consult leer ik mensen doorgaans hoe te aarden of te gronden, en zich voldoende af te schermen voor teveel prikkels vanuit hun omgeving. Een energetische behandeling maakt je blijer en meer ontspannen. Na de eerste behandeling(en) komt het zo nu en dan voor dat de klachten eerst iets verergeren voordat er verbetering optreedt, dit is afhankelijk van de klacht.

Hoe?

Voor het magnetiseren kan ik gebruik maken van verschillende methodes zoals: Reiki, Shamballa, Harmoniserende en Integrerende behandelingen of Reconnective Healing, waarbij bijvoorbeeld:

 • iemand helemaal niet aangeraakt wordt;
 • met 1 of 2 handen bij een bepaalde plek draaiende bewegingen gemaakt worden;
 • er strijkende bewegingen boven of langs het lichaam worden gemaakt;
 • de handen net boven of op het lichaam gehouden worden;
 • 1 of 2 handen op de pijnlijke plek worden neergelegd.

Regelmatig maak ik tijdens een behandeling of reading gebruik van de Biotensor. Met name bij het uittesten van bepaalde vraagstukken, voeding, homeopathische middelen, of Bach Bloesem Remedies, is de Biotensor van onschatbare waarde gebleken.

 

Wanneer?

Magnetiseren kan worden ingezet bij o.a. de volgende klachten of situaties, zowel bij kinderen, volwassenen als bij huisdieren:

 • Slaapproblemen of nachtmerries;
 • Energetisch reinigen van aura en woning;
 • Hoog sensitieve mensen (HSP): werken aan zelfbescherming en bewustwording;
 • Het balanceren en helen van het totale energetische systeem. Goed gronden/aarden;
 • Het verzachten van fysieke en/of emotionele pijn bij (chronische) klachten;
 • Meer energie bij vermoeidheid, bijvoorbeeld tijdens of na een ziekte, na een operatie, of na een moeilijke periode. Magnetiseren werkt tevens ontgiftend op het lichaam;
 • Problemen met zelfacceptatie, een negatief zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen;
Voor mens en dier

Voor mens & dier

 • Angst, innerlijke onrust of belemmerende overtuigingen;
 • Levensvraagstukken, en vragen over de zin van ons bestaan;
 • Stervensbegeleiding en rouwverwerking;
 • Inzichten krijgen in een (moeilijke) situatie;
 • Voor ontspanning van lichaam en geest.

 

 

De intentie is dat u te allen tijde zelf over uw leven blijft beslissen en beschikken!

 

Voel je er iets van?

Soms voel je iets, maar vaak ook niet. Dat maakt niet uit, ieder mens reageert er op zijn eigen manier op. Een behandeling wordt vaak als heel ontspannend ervaren, en in veel gevallen zelfs troostgevend. Men zou warmte of kou kunnen voelen, of lichte tintelingen. Dit is altijd van voorbijgaande aard en kan geen enkel kwaad.

Na afloop kan het voorkomen dat je je wat loom of slaperig gaat voelen. Ook kun je achteraf nog wat tintelingen ervaren. Dit gaat altijd vrij snel weer over.

Hoe vaak behandelen?

Een behandeling helpt soms al heel snel, en kan vaak nog lang doorwerken. Het aantal behandelingen is vaak ook afhankelijk van de ernst van de klacht en het feit hoelang de klacht al bestaat. Loopt men er al een tijdje mee rond, moet men erop rekenen dat 1 of 2 behandelingen meestal niet voldoende zijn. Aangeraden wordt om in ieder geval op zo’n 3 behandelingen te rekenen. Vanaf dat moment kan er samen naar gekeken worden of deze manier van behandelen aanslaat, en of het raadzaam is om de behandeling nog even voort te zetten.

 

Stel je maar open, en je mag ontvangen.